Channel 4 Studios, London

Information

Requirements: Replace existing, tired wooden decking of terrace Project Location: London Designer: GTA Interiors / Well Done Construction Well Done Construction contacted Millboard regarding a project at Channel 4’s headquarters. Well Done Construction had been instructed to renovate an existing terrace for staff to use as a breakout area. The terrace offered an attractive outdoor option, but the wooden decking had stained badly with time, and had developed algal growth that made it slippery – dangerously so when wet. One specific feature Well Done wanted to deliver was to lay the decking radially out from the building to fill the quarter circle shape of the terrace. This was achieved by sawing every fifth board down, from 165mm at the outer edge of the quarter circle to 125mm at the end butting against the external glass wall of Channel 4’s building, to create a pleasing curved effect. Millboard’s project team liaised closely with Well Done Construction from the outset, providing detailed specification data to support their pitch to Channel 4. The new decking has lifted the terrace area from being a rather shabby, underused space to somewhere supremely stylish. "You’d never know it wasn’t real wood. It’s now a place our staff can enjoy without any fear of slipping or sliding." Amy Gower, Workspace Project Manager