Stichting Junior IOT

Silver

Information

Junior IOT werkt vanuit een spannende technologiewerkplaats in Alkmaar. Een heerlijke makerspace waar iedere zaterdag juniors de ruimte krijgen om samen technologie te ontdekken!

Deze makerspace gaat mee naar de basisscholen, waar onze vakdocenten bijvoorbeeld iedere week één dag de Junior IOT workshops geven. Leerlingen van groepen 3-4-5-6-7-8 werken dan in halve groepen. In 40 weken doet elk kind dan 20 keer mee. Kortere trajecten kunnen ook, en vaak is er zelfs subsidie!

In dit jaarprogramma leren wij de kinderen eerst over de veiligheid en samenwerken, om ze daarna steeds meer los te laten. We zijn er trots op om telkens weer de verwondering van het kind te zien. Sommige kids gaan daarbij wat dieper of wat sneller, en die kunnen de anderen dan weer helpen.

Samen ontdekken de leerlingen steeds meer. Ons jaarprogramma is afgestemd om ze tijdens deze ontdekkingsreis steeds meer los te laten. Dit is voor iedereen vaak even wennen...

Op onze stand op de NOT nemen we je graag mee op deze reis. Zo maak jij bij ons ook je eigen technologie werkje. Zie je wel, dit kan je best zelf.

Graag inspireren we jouw school om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast zoeken we meer scholen en meer vakdocenten voor Junior IOT.

Segmenten
DidactiekTechnologie & ICT
Thema's
Bekwaamheid leraarDigitaal geletterdheidKlaslokaal van de Toekomst
Focus
PO

Social media

Contact details

Documents & Links

Log in