Techwood B.V.

Platinum

Information

Techwood is houtbouw

Wij ontwerpen, engineeren, produceren (CNC-techniek), leveren en bouwen houten spanten en gebintenconstructies. Wij passen daar veelal eiken, lariks, douglas en gelamineerd hout toe. Maar wij doen meer dan dat. Zo leveren en monteren wij ook de HSB elementen, staalconstructie en dakelementen.

Waar wij écht goed in zijn

  • Moderne en traditionele gebinten en spantconstructies
  • Renovatie projecten, geheel GPS ingemeten
  • Gelamineerde spanten
  • Maatwerk bijgebouwen
  • Spanten in combinatie met HSB elementen

Wat wij bieden

Wij gaan voor perfectie. En we denken graag mee hoe het net anders kan. We zoeken een oplossing die past bij de wensen van de klant. Out of the box. Anders. Snel. Met details die het verschil maken.

Ervaren en enthousiaste mensen – Wij werken met ervaren mensen op verschillende disciplines – van bouwkundige tot hele creatieve mensen. Mensen die van niets, iets kunnen maken. Wat wij maken doen wij goed en niet half. Dat is waar wij uitdaging in vinden

Wij denken esthetisch mee – Hoe moet de uitstraling van het gebouw zijn? Modern of authentiek? Welke verbindingen zijn passend? Welke vormen vullen aan? We hebben oog voor detail en gaan graag de uitdaging aan om een visueel aantrekkelijke, opvallende en tegelijk constructieve supersterke constructie te maken.

Details die het verschil maken – Met de detailberekening weten we of een houtverbinding sterk genoeg is voor de krachten die erop komen te staan. Anders dan bij constructieberekeningen kijken wij niet alleen naar de dimensie van het balkhout, maar juist ook naar de krachten die de verbinding aan moet kunnen.

Houtbouw – Techwood ontzorgt in het complete proces. Zo leveren wij technische tekeningen, detailberekeningen, hout, prefabricage, wandelementen, dakelementen én wij zorgen voor de opbouw op locatie. Toch liever zelf monteren? Geen probleem! Wij leveren het hout of het bouwpakket compleet bij u aan.

Uniek machinepark – Het is een genot om naar te kijken. Je schuift een ruwe balk in de machine die er enige tijd later weer uitrolt en dan perfect bewerkt is op de manier die je in de computer hebt ingegeven. Dankzij de CNC-techniek die onze machines gebruiken is het resultaat tot op de millimeter nauwkeurig.

Houtkwaliteit – Wij leveren eikenhout en douglas van de beste kwaliteit. Het eikenhout heeft kwaliteit QPA/QP1 en geeft nagenoeg geen wan en spint. Het bijzondere aan ons eikenhout is dat het maatvast is. Hierdoor passen onze houtconstructies met minimale aanpassingen, wat zorgt voor een snelle montage op de locatie. Wat wij anders doen dan veel andere zagerijen is dat wij douglas hout leveren dat uit het hart gezaagd is (in plaats van met het hart in het midden). Hierdoor scheurt het hout minder

Segments

Segments
Bio based materials (o.a. wood, straw, bamboo)Roofing and roof constructionsGeprefabriceerde elementen

Thema's

Thema's
Renovation & transformationSustainabilityCircular design and construction

Social media

Contact details

Video's

Documents & Links

Log in