Draka Kabel B.V.

Information

Kabeloplossingen voor laagspanningsinstallaties, industriële toepassingen, data netwerken en telecom infrastructuur zoals Fiber-to-the-Home.

Draka is internationaal actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van allerhande kabeloplossingen voor een grote verscheidenheid aan klanten. In de BeNeLux worden Draka’s toegepast in laagspanningsinstallaties, industriële toepassingen, data netwerken en telecom infrastructuur zoals Fiber-to-the-Home. Draka is leverancier van innovatieve laagspanningskabels en een betrouwbare partner voor adviseurs en installateurs in de elektrotechnische branche.


Het merk Draka is in 1910 opgericht als de N.V. Hollandsche Draad- en Kabelfabriek. Drie jaar later startte de Nederlandse Kabel Fabriek (NKF) in Delft. De NKF werd later overgenomen door Pirelli Cavi – voorganger van Prysmian. Sinds 2011 zijn Draka en Prysmian samengekomen in het grootste kabel produceerde bedrijf ter wereld: Prysmian Group.


Prysmian Group - genoteerd aan de Milan Stock Exchange en Blue Chip index – is marktleider op het gebied van hightech-kabels en systemen voor energie en telecommunicatie, met een totale omzet van circa € 7 miljard (2013). Prysmian Group is wereldwijd actief met dochterondernemingen in 51landen met 19.000 medewerkers in totaal 91 fabrieken en wereldwijd 17 R&D-centra. In Nederland heeft Prysmian Group 6 vestigingen in Amsterdam, Emmen, Nieuw-Bergen, Delfzijl, Eindhoven en haar BeNeLux hoofdkantoor in Delft.

A brand of the Prysmian Group

Prysmian Group heeft twee sterke merken: Draka en Prysmian. Beide merken zijn actief in de BeNeLux markt. Het merk Draka is actief in de laagspannings- en telecom markt, “Prysmian” kabels worden toegepast in hoogspannings en energie distributienetwerken. Prysmian Group in de BeNeLux is actief in de energiesector en telecom sector en levert zo kabels, systemen en diensten alle sectoren.

Meer weten? Vraag vrijblijvend informatie aan via de contactbuttons.

Contact details

Producten

Log in